Antwoord WooonInvest op vervolgvraag Gemeenteraad

Naar aanleiding van het antwoord van WoonInvest op de vragen van de Gemeenteraad over de grote huurverlaging op de Kersengaarde, die alleen aan nieuwe sociaal huurders gegund wordt, is een vervolgvraag gesteld:

In het antwoord van 29 augustus 2017 op de schriftelijke vragen van GBLV heeft WoonInvest de vraag beantwoord waarom de vrije sector huurwoningen op de Kersengaarde zijn overgeheveld van niet-DAEB naar DAEB. De vraag was echter waarom de huurprijs van de sociale huurwoningen daar met het schokeffect van 15% verlaagd is in plaats van met mate (ong. 5%), zoals de rest van de
sociale huurwoningen van WoonInvest. Zittende huurders worden op deze wijze benadeeld, aangezien die nog steeds de oude (hogere) huurprijs betalen.
Graag als nog een antwoord op de gestelde vraag.

Het antwoord kunt u lezen op de website van de gemeente hier en het antwoord staat voor de volledigheid ook hier op deze website. Wederom geeft WoonInvest een verwarrend antwoord over het zg. DAEB beleid en de (voorheen vrije sector) vijfkamerwoningen. Maar waarom het hier toch zo anders moest w.b. de sociale huurwoningen dan bij al hun andere wordt weer niet verteld.

Het wordt afwachten of de Gemeenteraad de moed opgeeft of niet. Vanaf deze plek wil ondergetekende in ieder geval mevrouw Duijvestijn van GBLV hartelijk bedanken voor haar tomeloze inzet om deze ongelijkheid aan het licht te brengen.

Ondergetekende zal de Raad van Commissarissen van WoonInvest aanschrijven. Een RvC ziet dan wel niet toe op (huur)beleid maar zij zal “not amused” zijn met deze manier van besturen waardoor het bedrijf imagoschade oploopt en de verstandhouding met de gemeente is verslechterd.

U kunt een op- of aanmerking achterlaten:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s