BC jaaroverzicht van 2017

Zoals beloofd lag er op 18 januari 2018 een jaaroverzicht van de bewonerscommissie in de bus. Het doet deugd dat er eindelijk is lezen, in een goed geschreven beknopt document, wat men namens ons besproken en afgesproken heeft met WoonInvest. Volgens WoonInvest zijn er vergaderingen geweest op 23 mei 2017 (o.a. over de verwarmingsproblematiek) en op 14 december 2017 (wist u dat?). De BC houdt het erop dat er niets inhoudelijks is besproken op 23 mei omdat het slechts een “kennismaking” betrof.

Het afgelopen jaar heeft voor het grootste deel in het teken gestaan van het organiseren van evenementen (BBQ, kerstbomen, nieuwjaarsborrel). Dit zijn strikt genomen geen activiteiten die een BC wettelijk verplicht is te ondernemen: men moet overleggen, adviseren en de huurders daarvan op de hoogte stellen. Verder wordt een inspanning genoemd die de BC niet op zich heeft genomen: die m.b.t. de teruggave van servicekosten.

Voor de vele mensen die last hebben van de verwarmingsproblematiek is het enigszins zuur om pas laat in de winter te lezen wat hierover is afgesproken door de BC in de lente (23 mei 2017). Voor hetzelfde geld hebben huurders tot vandaag geklaagd bij WI over iets waar de BC reeds 3/4 jaar geleden afspraken over heeft gemaakt.

Als grote positieve verassing blijkt dat er overlegd is, en dat er afspraken gemaakt zijn, over inbraakbeveiliging. Gezien de inbraakgolf alhier van de afgelopen tijd een welkome verbetering. Dank hiervoor aan de BC! Er zijn mensen die zelf al een kerntrekbeveiliging op hun voordeur hebben geplaatst. Krijgen zij de kosten hiervoor vergoed?

Ten slotte lijkt het erop dat men zich realiseert dat  er een groot verschil is tussen een heuse BC die een wettelijke status en dito verplichtingen heeft en een evenementencommissie. Evenementen kunnen door iedere bewoner georganiseerd worden en ze worden dan gewoon betaald uit het Leefbaarheidsbudget van WI, als ze maar open staan voor alle bewoners. Neem contact op met WoonInvest voor meer details.

Het blijft echter frustrerend dat de BC nimmer antwoord geeft op vragen die aan ze gestuurd worden. Hopelijk verbetert dit in 2018.

U kunt een op- of aanmerking achterlaten:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s