Hoe lees ik mijn warmteverdeelmeter af?

Beste medebewoners,

Bij deze nog een klein bericht van uw “oude secretaris”.

Helaas beschikt ondergetekende niet meer over het wachtwoord voor het e-mailadres v/d BC (kersengaardevoorburg@gmail.com) en dus ook niet meer over het adresboek met de mail-adressen van mensen die graag per mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten op de website. U heeft dus geen bericht ontvangen van deze kleine “update” op de website.

Sommige mensen zijn op het moment de rekening van Techem wat betreft de verbruikte warmte aan het napluizen. Daarvoor is het handig als u weet hoe de metertjes afgelezen moeten worden. Ondergetekende kon dat ook niet meer terugvinden op deze site of in zijn aantekeningen, vandaar dit bericht.

Aflezen verdeelmeter

De verdeelmetertjes laten op het display om de beurt één van drie gegevens zien. Eerst ziet u het verbruik van 31 december vorig jaar tot en met nu (in bovenstaand voorbeeld 1833 eenheden). Daarna verschijnt er een icoontje van een pennetje in beeld en staat de eindstand van het vorig kalender jaar ernaast (23648 eenheden). Als laatste verschijnt in beeld het unieke identificatienummer van de meter met een “n” ernaast (in het voorbeeld n2363). Het pennetje betekent dat deze stand “genoteerd staat” op uw eindafrekening (controleer dit).

Soms kan het idee ontstaan dat de meter niet telt omdat 1 v/d 3 gegevens niet verandert: de eindstand van vorig jaar (bedenk dat dit logisch is).

Met vriendelijke groet,

ex-secretaris BC Kersengaarde

P.S.1 Een hoop tips en informatie kunt u zien door in het menu rechts op deze pagina te klikken op “Warmtewet”. Verder is er schriftelijke informatie te vinden door in het menu bovenaan deze pagina te klikken op “Documenten” waardoor u op de documenten pagina terecht komt.

P.S.2 Op de pagina “Documenten” staan wat extra folders van Techem nu.