Nieuw puntenstelsel en huurverlaging

Het gonst van de geruchten met betrekking tot het nieuwe puntenstelsel dat 1 oktober 2015 is ingegaan. Het zou kunnen dat u in aanmerking komt voor huurverlaging. Dit is ingewikkelde materie waarvoor ik u graag doorverwijs naar de website van WoonInvest en in het bijzonder deze heldere en duidelijke webpagina van WI.

Ondergetekende kan iedere huurder van WI sterk aanraden niet al te gealarmeerd te raken van sommige berichtgevingen in de pers (verhuurders die hun huurders niet op de hoogte brengen v/d mogelijkheid tot huurverlaging etc.) en vooral de berichtgeving van WI zelf in de gaten te houden (via het nieuwsgedeelte op haar website). Want wat voor verhuurders in het algemeen geldt, hoeft niet voor uw verhuurder in het bijzonder te gelden.

Hierbij kan nog het volgende worden opgemerkt. De WOZ-waarde van de woning wordt nu voor 25% meegenomen in de huur. Aangezien Essesteijn een relatief “dure” wijk is, is voor ons op de Kersengaarde de kans miniem dat er huurverlaging doorgevoerd wordt.

De huur kan overigens niet stijgen voor zittende huurders.

secretaris Bewonerscommissie 

U kunt een op- of aanmerking achterlaten:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s