Hittegolf en Nationaal Hitteplan

Beste bewoners,

Het wordt vandaag, dinsdag 1 juli 2015, uitzonderlijk heet en dat houdt aan tot ongeveer zaterdag. Er is een Nationaal Hitteplan van kracht. Ouderen en chronisch zieken kunnen meer last van hebben van de hitte dan anderen. Zie de tips op deze internet pagina van het RIVM. Drink voldoende, beperk lichamelijke inspanning in de middag en houd de woning koel.

Voor wat betreft de woning kunt u de gordijnen sluiten als de zon er direct op staat. De CV ketels zijn inmiddels uitgezet. Wat ook zou kunnen helpen is “extra zonwering”. Ondergetekende hing matten van de Xenos voor het raam m.b.v. plak-haakjes van de Blokker (zie fotootje). Dit kunt u zelf doen in plaats van het laten plaatsen van een zonnescherm door professionals. Maar let op met een trap voor de ramen op uw balkon, net als bij het ramen zemen! Het kan gevaarlijk voor u zijn als u niet goed uw evenwicht kunt bewaren!

Matten voor raam

Het kan ook helpen om deuren en ramen dicht te houden op het heetst van de dag omdat de lucht dan buiten ruim 30 graden is en het beton van onze flats kouder. U haalt ’s middags eerder warme lucht binnen dan dat het “verfrist”. Zet een (plafond)ventilator aan. De gehele nacht, en laat ’s avonds, kunt u alle deuren en ramen zo veel mogelijk open zetten om koele lucht binnen te laten.

Blijf koel, secretaris Bewonerscommissie

U kunt een op- of aanmerking achterlaten:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s