Afrekening servicekosten huurders

De huurders hebben vandaag, 25 juni 2015, de rekening ontvangen voor de servicekosten over 2014.

Dit overgangsjaar is ingewikkelder dan komende en voorgaande jaren omdat de eerste helft van 2014 viel onder oude wetgeving en de 2e helft onder de Warmtewet. Ondergetekende ontving vijf velletjes papier.

De eerste brief is van WoonInvest en betreft de afrekening over geheel 2014 van de servicekosten m.b.t. schoonmaak, gemeenschappelijk stroomgebruik etc. Die is het zelfde als eerdere jaren en spreekt voor zich, vindt ondergetekende.

Het 2e A4-tje is een brief van WoonInvest over de afrekening v/d stookkosten van de eerste helft van 2014. Deze valt nog onder de oude wetgeving. De gemaakte stookkosten worden d.m.v. het aloude verdeelsysteem, dat gebaseerd is op de oppervlakte van uw woning, afgerekend. Dit is het zelfde als vorig jaar. Ondergetekende, bijvoorbeeld, moest € 90 bijbetalen (wellicht was de eerste helft van 2014 kouder dan 2013).

Het 3e A4-tje is van WoonInvest en betreft de afrekening stookkosten van de 2e helft van 2014. Deze valt onder de Warmtewet. Niet iedereen, met dezelfde oppervlakte qua woning, betaalt meer hetzelfde. U betaalt wat u daadwerkelijk verstookte in de 2e helft van 2014. Wat u verstookte wordt berekend m.b.v. de warmtemeters op uw radiatoren. Dat wordt “uitgelegd” in het 4e en 5e velletje papier van Techem.

Het 4e velletje papier is van Techem (eenzijdig bedrukt). Daarin staat wat u moet betalen, zonder uitgebreide berekening. Dit papier komt op het zelfde neer als brief No. 3 van WoonInvest.

Het vijfde en laatste A4-tje is ook van Techem en is dubbelzijdig. Hierop staat de uitgebreide berekening van de kosten.

Van de 2e helft 2014 kreeg ondergetekende, bijvoorbeeld, € 236 terug. Netto krijgt ondergetekende dus € 146 terug (= € 236 – € 90) van de betaalde voorschotten. Bij ondergetekende zat er dan ook geen acceptgiro in de enveloppe (er hoeft immers niets betaald te worden). Het zou goed kunnen dat u in de 2e helft van 2014 de gehele dag thuis was, de deuren vaak open had staan of dat u het graag in elk vertrek warm heeft. Dan zou het kunnen dat u moet bijbetalen in plaats van dat u geld terug krijgt. In dat geval zit er een accept giro in de enveloppe.

Misschien dat er op deze website binnenkort meer informatie komt.

secretaris Bewonerscommissie

U kunt een op- of aanmerking achterlaten:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s