Mensen met babbeltruc schrikken nergens voor terug

In Zoetermeer waarschuwt men voor mensen die uw huis binnen proberen te treden met een babbeltruc. Zelfs verkleed als agent probeert men het. Zie dit artikel van Omroep West.nl. Men laat een vals politie-pasje zien om u verder te overtuigen.

Meestal heeft men het op alleenstaande ouderen voorzien. Als de Politie voor de deur staat en het is de wijkagent kijk dan door het spionnetje of het onze wijkagent is. Op het moment van schrijven is dat mevrouw Joke Smit. Haar foto kunt u hier zien op de website van de politie. Bel bij enige twijfel altijd 0900 – 8844 en laat vooral geen colporteurs e.d. naar binnen: zeg dat het u op het moment echt niet uitkomt. Bel desnoods aan bij de buren: dan druipt men meestal wel af.

U kunt ook gaan naar de website http://www.politie.nl en dan in het tweede zoekveld (naast de tekst “Alle informatie over uw buurt”) de postcode 2272 invullen. Op de pagina die u dan te zien krijgt staat als het goed is een foto en de naam van onze wijkagent.  De wijkagent is ook te volgen op Twitter.