Energiecoach warmtemeters

We kunnen inmiddels ons persoonlijke warmteverbruik volgen via een website van Techem zoals dat beloofd was. Waarschijnlijk zullen we daar van WoonInvest of Symfonie binnenkort een brief over krijgen. Per warmtemeter (die op de radiatoren zitten) kunnen we zien hoeveel we verbruikt hebben in “arbitraire” eenheden. Deze eenheden worden omgerekend in GigaJoule (GJ) en op basis daarvan ontvangen wij halverwege het jaar de eindafrekening van het vorige kalenderjaar.

Om gebruik te maken van deze zg. Energiecoach noteert u eerst de zg. ‘aanmeldcode’ van één van uw warmtemeters. De warmtemeters laten één voor één drie gegevens zien. Het gaat om het meternummer met de letter “n” er voor. Zie onder.

display_ewkv_data_III

Op de pagina www.energiecoach.nl/LogOn/aanmelden vult dan uw naam, e-mailadres, huisnummer, postcode, ‘aanmeldcode’ (= meternummer, met een “n” ervoor) en een door u verzonnen wachtwoord (niet vergeten!). Dat hoeft u maar één keer te doen.

In het vervolg gaat u dan eenvoudigweg naar www.energiecoach.nl en dan hoeft u alleen uw e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Voilà. Verder staat op de energiecoach pagina van Techem alle informatie die u nodig heeft om de informatie te interpreteren.

Pas over een jaar of twee kunnen we de eenheden van de meters relateren aan wat we vorig jaar betaald hebben voor het verbruiken van die “eenheden”.